Gevulde tomaten met tonijn

Ingredi├źnten

  • Grote tomaten
  • Tonijn
  • Bladspinazie
  • Paneermeel
  • Knoflook
  • Geraspte kaas
  • Peterselie
  • Kookroom
  • Tonijn uit blik

Bereiding

Snij de top af van de bolle kant van de tomaat. Verwijder het vruchtvlees uit de tomaat. Gooi het vruchtvlees en de topjes weg. Bestrooi de uitgeholde kant van de tomaten met zout, zet ze omgekeerd in een schaal en laat het vocht uit de tomaten lekken.

Verwarm de over voor op ongeveer 175 graden

Snipper peterselie en de knoflook. Meng de uitgelekte tonijn met het paneermeel, de room, peterselie en knoflook.

Was de bladspinazie en roerbak deze in wat olie en knoflook

Vul de tomaten met dit mengsel, en zet ze in een overschaal. Bestrooi de bovenkant met een beetje geraspte kaas.

Zet de ovenschaal met de tomaten ongeveer een 15tal minuten in de oven.

Leg een bedje van spinazie op een bord en leg er de tomaat op.