Vers fruit met vanille-ijs overgoten met prosecco

Ingrediënten:

  • Enkele blaadjes citroenmelisse
  • Een ananas
  • 2 peren
  • 2 verse gele perziken
  • 150 g zwarte bosbessen
  • 2 verse gele nectarines
  • 2 sinaasappelen
  • Suiker vanille-ijs
  • Prosecco
  • Zwarte peper

Bereiding:

Schil de perziken, de nectarines en de peren . ontpit ze en snij ze in stukjes. Maak de ananas schoon en snijd die ook in stukjes Meng de zwarte bosbessen, ananas en citroenmelisse met de stukjes perzik,peren en nectarine. Verdeel het fruit over ijsglazen . Kruid met wat zwarte peper en schep er de vanille-ijs over Giet wat prosecco ervoer.

Vers fruit met vanille-ijs overgoten met prosecco

Lamskoteletten met tuinkruiden kruiden

Ingrediënten:

  • 6 kleine lamskoteletten
  • 2 a 3 eetlepels kruidenmix
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • zout
  • peper

Bereiding:

Leg de koteletten naast elkaar in een schaal. Meng alle andere ingrediënten en giet dit mengsel over de koteletten. Zorg dat ze goed met het mengsel bedekt zijn. Laat de marinade minstens 15 minuten intrekken. Doe de koteletten dan in een braadschotel en bak ze of leg ze op de barbecue ong. 10 a 15 minuten. Keer ze regelmatig om.

lamskotelletentuinkruiden

Tagliatelle frutti di mare

Ingrediënten

  • 400 g tagliatelle (liefst vers)

  • 400 g gemengde zeevruchten (bijvoorbeeld: garnalen, inktvisringen, gekookte mosselen, schelpjes, kleine octopusjes, coquilles)

  • bosje platte peterselie

  • 1 sjalotje

  • 1 teentje knoflook

  • 1 rode peper

  • Scheutje room

  • Scheutje witte wijn

  • 1 citroen

  • Olijfolie

Bereidingswijze

Belangrijk: laat bevroren zeevruchten eerst ontdooien!                                                           Breng een grote pan water (met zout) aan de kook voor de tagliatelle.                                   Snipper het sjalotje en fruit zachtjes glazig in wat hete olie in een pan (± 2 minuten).           Snij de rode peper en knoflook in stukjes en doe erbij.                                                             Voeg alle zeevruchten toe en bak al omscheppend ± 2 minuten op hoog vuur.                     Doe intussen de pasta in het kokende water en kook ‘al dente’ (± 5 minuten).                       Blus de zeevruchten af met wat witte wijn en wat citroensap en laat de alcohol even verdampen.
Giet er een scheutje room bij

Tagliatelle frutti di mare