Tagliatelle frutti di mare

Ingrediënten:

  • 400 g tagliatelle (liefst vers)
  • 400 g gemengde zeevruchten (bijvoorbeeld: garnalen, inktvisringen, gekookte mosselen, schelpjes, kleine octopusjes, coquilles)
  • bosje platte peterselie
  • Verse rode tomaatjes
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • Scheutje witte wijn
  • 1 citroen
  • Olijfolie
  • Zout en Peper

Bereiding:

Belangrijk: laat bevroren zeevruchten eerst ontdooien!

Breng een grote pot water (met zout) aan de kook voor de tagliatelle.
Snipper het sjalotje en fruit zachtjes glazig in wat hete olie in een pan (± 2 minuten).
Snij de knoflook in stukjes en doe erbij.
Snij de tomaatjes in partjes en doe ze er bij
Voeg alle zeevruchten toe en bak al omscheppend ± 2 minuten op hoog vuur.
Doe intussen de pasta in het kokende water en kook 'al dente' (± 5 minuten).
Blus de zeevruchten af met wat witte wijn en wat citroensap en laat de alcohol even verdampen.
Voeg op het laatst wat fijngehakte peterselie toe.
Hou eventueel even warm op een plaatje tot de pasta gaar is.
Laat de pasta uitlekken en doe in voorverwarmde diepe borden.
Schep de frutti di mare erover.

 

14753810_10208516201197424_5477141408821715321_o 14883634_10208516284839515_8908549201704165259_o

Pasta di mandole

Ingrediënten:

  • 400 gr. Amandelbloem
  • 4 eiwitten
  • 400 gr. Suiker.
  • Bloemsuiker

Bereiding:

Meng de amandelbloem met de suiker. Klop de eiwitten tot schuim en meng ze vervolgens met de amandelpoeder en de suiker tot dat men een vaste pasta heeft.

Vervolgens maakt men bolletjes van ongeveer 2 cm en spitst men ze op.

In de bloemsuiker draaien en bakken in een voorverwarmde oven ongeveer 10 min aan 200°C bakken.

14608905_10208515926870566_30256343307198632_o 14590142_10208516123395479_308966802302736678_o 14883445_10208516107795089_4012699750093009419_o

Gevulde kipfilet met spinazie en ricotta geparfumeerd met truffel

Ingrediënten:

  • 4 kipfilets
  • 125 gr ricotta
  • 300 gr spinazie
  • Zout en peper
  • 4 sneetjes Jonge Kaas
  • Olijfolie

Bereiding:

Maak een diepe verticale sneetjes in elke kipfilet zonder de filets helemaal door te snijden env doe ze vervolgens open. Zorg er zeker voor dat je de filets niet zo ver opensnijdt dat je  stukken hebt. Kruid de filets aan binnen en aan de buitenkant, maar gebruik niet te veel zout.

Verkruimel de ricotta in een kom en meng de fijngesneden spinazie en het zout en de peper eronder. Kruid goed met peper en zout en doe er truffelpasta bij.

Verdeel de spinazievulling over de vier kipfilets. Leg er telkens een plakje jonge kaas op zodat de spinaziemengeling afgedekt is.

Leg de kipfilets in een braadslede en bak ze in de oven aan 180

 

14753695_10208516706770063_5503439279894095439_o 14853121_10208515930510657_6593341018257806293_o 14753817_10208516120915417_828522606305338917_o

Tiramisu zonder eieren

Ingrediënten

  • 6 el amaretto
  • sterke koffie
  • cacaopoeder
  • 2 dl roomboter
  • suiker naar smaak
  • 500 gr mascarpone
  • 1 pak lange vingers
  • 50 gr. ricotta

Bereiding:

Doe koffie en Amaretto in een kom en dip er de koekjes in.  Schik ze in een schaal.  Roer de mascarpone los en meng er de suiker en de mozzarella door. Klop de room met suiker hal op en voeg daarna je voorzichtig het de mascarpone mengsel toe. Leg een mooie laag van dit mengsel op de koekjes en begin opnieuw. Laat in  koelkast opstijven  Bestrooi voor het serveren rijkelijk met cacaopoeder.

Penne Amatrigiana

De saus voor pasta amatriciana is een traditioneel gerecht uit de streek van Amatrice (waar onlangs de aarde serieus heeft zitten beven)

Ingrediënten 

  • ½ kg tomaten: ( als je geen verse tomaten hebt is passata ook goed)
  • 200 gr guanciale: (in iedere goede Italiaanse winkel kun je die kopen)
  • Olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 pepertje
  • Zout
  • Geraspte Pecorino kaas om af te werken:

Bereiding

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak het vlees. Roer regelmatig om. Pel de tenen knoflook en snipper ze fijn. Kneus ze met een mes en doe ze bij het vlees.

Snipper de peperoncino fijn en doe hen er bij. Bak alles op een middelhoog vuur.

Doe er de tomaten bij en laat eventjes inkoken tot alles zacht en gaar.

Breng eventueel alles op smaak met wat peper en zout en meng de Amatriciana met de pasta.

Rasp verse pecorino op de pasta en ik zou zeggen laat het u smaken

14433061_10208269803957647_859999089024916109_n

Gevulde paprika’s

Gevulde paprika’s:

Ingrediënten:                                                                                                                       

  • 70 gr. chapelure
  • 150 gr. Parmigiano Kaas
  • 600 gr. Gemengd gehakt  (varkens runds)
  • 2 eieren
  • Peper en zout
  • 2 rode paprika’s:

Bereiding:                                                                                                                              Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Meng het gehakt met de met de chapelure en de kaas.

Voeg er de eieren aan toe. Kruid met peper en zout.

Halveer de paprika’s in de lengte. Snijd het steeltje middendoor. Verwijder zaden en lijsten.

Als de paprika’s niet mooi blijven staan, snijd je een stukje van de onderkant. Maak 4 grote bollen van het gehakt en vul er de paprika’s mee op. Leg ze in een ovenschaal en bestrooi ze royaal met de opzij gehouden chapelure en kaas.
Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.

paprika