Macaroni met bospaddekstoelen

Ingrediƫnten:

  • 500 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • 250 gr. kerstomaten
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • 500 gram macheroni
  • 1 zakje geraspte Parmezaanse kaas
  • Peper en zout

Bereiding:

Snij de schoongeborstelde paddenstoelen in stukjes.
Snipper de ui en de knoflook.
Verhit de boter in een koekenpan en laat de ui glazig fruiten.
Laat vervolgens de knoflook en tijm kort meebakken. Voeg de paddenstoelen toe en laat omscheppend bakken tot ze beginnen te kleuren.

Blus af met de in stukjes gesneden kerstomaatjes en het blikje gepelde tomaten bij.
Roer alles door elkaar.
Breng op smaak met wat peper en zout.
Laat een paar minuten zachtjes pruttelen.

Kook intussen de pasta beetgaar volgens de verpakking. Doe de pasta in een voorverwarmde schaal en schep er de paddenstoelensaus over. Strooi op het bord de geraspte kaas over het gerecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *