IJs met gebakken banaan en chocolade korrels

Ingrediƫnten:

  • 40 gr boter
  • 100 gr chocolade korrels
  • 3 el. bruine basterdsuiker
  • 4 bananen Gepeld
  • dun afgeraspte schil en sap van 1 sinaasappel
  • 8 kleine bolletjes vanilleroomijs

Bereiding

Laat in een koekenpan (liefst met antiaanbaklaag) de boter smelten, voeg de suiker toe en verwarm het mengsel 2 min. al roerend. Leg de bananen in de pan en bak ze 1 min.. Keren en nogmaals 1 min. bakken, waarbij u de pan licht schudt.
Voeg voorzichtig de geraspte sinaasappelschil en het sap toe. Het mengsel zal gaan borrelen en bruisen. Schud de pan, schep de suiker om en breng het aan de kook. Laat de siroop 1 min. koken op matig tot hoog vuur, waarbij u de bananen met een lepel en vork heen en weer schuift, zodat de siroop gelijkmatig warm wordt. Neem de pan van het vuur zodra de siroop enigszins ingekookt is, hier en daar begint te sissen en een kleverig laagje rondom de banaan vormt.
Halveer de bananen in lengterichting en leg op elk bord 2 helften. Schep de Schep op elke portie 2 bolletjes ijs en serveer het gerecht. Giet de rest van de saus er over. Strooi er vervolgens de chocolade korrels ar over

Kooktip Dit recept kunt u ook met andere soorten suiker maken: bruine basterdsuiker resulteert in een donkere, rijke saus, terwijl lichtbruine basterdsuiker een lichter resultaat geeft. Met witte suiker wordt de saus nog lichter van kleur en smaak.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *