Cordon bleu van kip pancetta en kaas

Ingrediƫnten:

  • 4 kipfilets
  • 500 ml bruine fond (kalfsfond)
  • 8 sneetjes pancetta
  • 4 sneetjes geitenkaaseiwit
  • bloem en chapelure om te paneren
  • eiwit van 4 eieren
  • Glaasje porto

Bereiding:

Neem de kipfilets, snij ze door twee en stop ze in een plastic zakje. Klop ze plat met bijvoorbeeld een deegrol. Haal de kipfilets terug uit de zakjes en beleg ze met enkele sneetjes pancetta en een blokje geitenkaas.

Rol de kip op en maak ze vast met tandenstokers. Neem drie kommen, doe in elk respectievelijk bloem, eiwit en chapelure. Kruid de kip met peper en zout ze daarna door de bloem, vervolgens door de eiwitten en als laatste in de chapelure. Bak ze goudbruin in een beetje boter.

Wanneer de kipfilets aan beiden kanten mooi gebakken zijn mogen ze een zevental minuutjes verder garen in de oven op 200 graden. Hou de pan van de cordon blues nog even bij voor de saus. Doe er 500 ml kalfsfond in en een scheutje porto. Laat helemaal inkoken. Haal de stokjes uit de kipfilets voor je ze op een bord en werk af met de saus en wat verse peterselie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *