Kip met dragon en verse tagliatelle

Ingrediënten

  • 500 g bloem
  • 5 eieren
  • 1 el olijfolie
  • 1 bot dragon
  • 2 kippenfilets
  • 150 g mascarpone
  • 250 ml bruine fond ( of kook 250 ml water en doe er een tweetal bouillonblokjes bij)
  • 1 ui
  • 1 el mosterd
  • 100 g paramezaanse kaas

Meng de pastabloem met de eieren, de olijfolie en een snuifje zout. Kneed tot een bol en bedek met plastic folie. Laat even rusten.

Knip of hak de blaadjes dragon fijn.                                                                                         Snij de filet in reepjes. Bak aan in een pan met wat olijfolie.

Snij een ajuintje fijn.

Haal de kip uit de pan en bak de ajuintjes in dezelfde pan met een teentje look. Blus met bruine fond.

Bestrooi het deeg met flink wat bloem. Haal een aantal keer door de pastamachine tot je een stevige structuur krijgt. Rol het dun uit en snij in reepjes.

Doe wat peper, de mascarpone en een eetlepel mosterd bij de saus. Doe de dragon erbij. Laat even sudderen.

Kook de pasta.
Leg de pasta op het bord met wat kippenreepjes. Voeg wat saus toe. Werk af met gemalen kaas.

IMG_0628

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *