Quiche met makreel, roomkaas en broccoli

1982015_10201885669118266_1385387101_n

 

Ingredienten

  • 1 gerookte makreel
  • 250 g roomkaas
  • 2 eieren
  • 200 ml room
  • 1 tak broccoli
  • 1 bot bieslook
  • 1 sjalot

Voor het deeg:

  • 250 g bloem
  • 190 g boter
  • 70 ml water
  • 3 g zout

Bereiding

Meng de bloem, het zout en de boter tot een zanderige structuur. Voeg het water toe en meng kort. Laat opstijven in de koelkast.
Schil en snij de Broccoli in stukjes. Kook ze bijtgaar
Verwijder het vel en voorzichtig van de vis en haal de graten er af.
Hak de bieslook fijn. Snij een ajuintje fijn.
Meng 200 ml room met 2 eieren. Kruid met peper en zout.
Haal het deeg uit de koelkast. Bestrooi ruim met bloem. Rol uit met een deegrol. Leg in een vorm. Verwijder het overtollige deeg.
Bak blind in een voorverwarmde oven. Hiervoor bedek je het deeg met boter- of zilverpapier. Giet er de linzen in. Bak 20 à 25 minuten op 195 graden.
Haal de bodem uit de oven. Verwijder linzen. Leg er wat ajuin, makreel en broccoli in. Lepel een koffielepel of 5 à 6 roomkaas tussen de groenten.
Plaats in de oven. Overgiet met het eimengsel. Bak 20 minuten in de oven.
Haal uit de oven en bestrooi met bieslook

 

2 thoughts on “Quiche met makreel, roomkaas en broccoli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *