Rigatoni met zeevruchten en Groene Pesto

Ingrediƫnten:

  • 500 gr. Korte pasta:
  • 250 gr; zeevruchten:
  • Enkele takjes groene selder:
  • 2 teenjes knoflook:
  • Oregano
  • 4 eetlepels pesto
  • 1 ui
  • Peper en zout

Bereiding

Als je verse zeevruchten gebruikt:
Voorbereiding schaaldieren en scampi’s:
Mosselen en de andere schaaldieren kuisen en heel goed spoelen. De ajuin olijfolie samen met de fijn gesneden groene selder.
Doe de schaaldieren bij de stoofpot en laat op een zacht vuurtje sudderen tot de schelpen zich openen. Neem de kom van het vuur en verwijder de selder en ajuin.
Ondertussen laat je water koken voor de Pasta

Als je diepvries zeevruchten gebruikt

De ajuin olijfolie samen met de fijn gesneden groene selder. Leg er de gepelde scampi’s ongeveer enkele minuten in tot ze roze worden. Laat de scampi’s hierin wat sudderen samen met 3 teentjes geperste (of fijngesneden) look Voeg peper, oregano toe Daarna alle zeevruchten. De schaaldieren kan je met schelp of zonder schelp in de saus doen, of een deel met en een deel zonder. Als de Pasta klaar is giet je deze af en meng je ze met de pest die wat aangelecht is met de kookvocht van de pasta. Hierboven doe je de saus met zeevruchten.

 

Rigatoni met zeevruchten en Groene Pesto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *