Forel met paprika uit de oven

Ingredi├źnten

  • 2 rode paprika’s, in dunne reepjes
  • 2 gele paprika’s, in dunne reepjes
  • 2 groene paprika’s, in dunne reepjes
  • 1 grote ui, in dunne ringen
  • 6 forellen, elk ca. 150-180 gr,
  • 60 g bloem om de vis mee te bestuiven
  • 3 rijpe tomaten, in schijfjes
  • basilicumblaadjes
  • 250 ml witte wijn
  • olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 ┬░C.

Verhit olijfolie in een grote pan. Smoor hierin de paprika’s en uienringen afgedekt ca. 15 minuten op matig vuur. Voeg zo nodig een klein scheutje water toe. Strooi er wat zout en peper over.

Gebruik je forellen, snijd deze dan netjes. Bestrooi ze met een beetje zout en peper en bestuif ze met bloem.

Schep de helft van de gesmoorde groenten in een ovenschaal. Schik hierop de vissen of de visfilets naast elkaar en schep de rest van de groenten erover. Verdeel hierover de tomatenschijfjes en het basilicum. Sprenkel witte wijn .

Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en plaats hem ca. 25 minuten in de hete oven. Neem het folie eraf en zet de schaal nog 10 minuten in de oven.

Serveer de visschotel warm of op kamertemperatuur. Zelfs ijskoud is hij lekker! Opmerking ‘Een hele forel ziet er schitterend uit maar vergt een wat langere bereidingstijd dan forelfilet en is iets minder gemakkelijk te serveren. Dit gerecht is zowel warm als koud erg lekker.

Opmerking

Een hele forel ziet er schitterend uit maar vergt een wat langere bereidingstijd dan forelfilet en is iets minder gemakkelijk te serveren. Dit gerecht is zowel warm als koud erg lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *