Penne Amatrigiana

De saus voor pasta amatriciana is een traditioneel gerecht uit de streek van Amatrice (waar onlangs de aarde serieus heeft zitten beven)

Ingrediënten 

  • ½ kg tomaten: ( als je geen verse tomaten hebt is passata ook goed)
  • 200 gr guanciale: (in iedere goede Italiaanse winkel kun je die kopen)
  • Olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 pepertje
  • Zout
  • Geraspte Pecorino kaas om af te werken:

Bereiding

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak het vlees. Roer regelmatig om. Pel de tenen knoflook en snipper ze fijn. Kneus ze met een mes en doe ze bij het vlees.

Snipper de peperoncino fijn en doe hen er bij. Bak alles op een middelhoog vuur.

Doe er de tomaten bij en laat eventjes inkoken tot alles zacht en gaar.

Breng eventueel alles op smaak met wat peper en zout en meng de Amatriciana met de pasta.

Rasp verse pecorino op de pasta en ik zou zeggen laat het u smaken

14433061_10208269803957647_859999089024916109_n

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *