Ingrediënten:
- 400 g tagliatelle (liefst vers)
- 400 g gemengde zeevruchten (bijvoorbeeld: garnalen, inktvisringen, gekookte mosselen, schelpjes, kleine octopusjes, coquilles)
- bosje platte peterselie
- Verse rode tomaatjes
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- Scheutje witte wijn
- 1 citroen
- Olijfolie
- Zout en Peper
Bereiding:
Belangrijk: laat bevroren zeevruchten eerst ontdooien!
Breng een grote pot water (met zout) aan de kook voor de tagliatelle.
Snipper het sjalotje en fruit zachtjes glazig in wat hete olie in een pan (± 2 minuten).
Snij de knoflook in stukjes en doe erbij.
Snij de tomaatjes in partjes en doe ze er bij
Voeg alle zeevruchten toe en bak al omscheppend ± 2 minuten op hoog vuur.
Doe intussen de pasta in het kokende water en kook 'al dente' (± 5 minuten).
Blus de zeevruchten af met wat witte wijn en wat citroensap en laat de alcohol even verdampen.
Voeg op het laatst wat fijngehakte peterselie toe.
Hou eventueel even warm op een plaatje tot de pasta gaar is.
Laat de pasta uitlekken en doe in voorverwarmde diepe borden.
Schep de frutti di mare erover.