Piepkuiken uit de oven met dillesaus

Ingrediënten

  • 4 piepkuikens
  • 600 ml kalfsfond
  • 100 ml room
  • 1 scheut witte wijn
  • 1 bosje verse dille
  • boter
  • peper en zout

Bereiding

Smelt een klontje boter in de pan en bak de piepkuikens langs alle kanten aan. Kruid met peper en zout. Leg de kuikens in een braadslede, leg er een paar klontjes boter rond en giet er 100 ml kalfsfond bij.

Schuif de braadslede in een voorverwarmde oven van 200° en laat 40 minuten bakken. Lepel halverwege de baktijd wat van de braadjus over de kuikens, zodat ze lekker sappig blijven.

Giet de boter waarin de kuikens gebakken zijn, in een steelpannetje. Doe er een scheut witte wijn bij. Giet er de rest van de kalfsbouillon en de room bij. Kruid met peper en zout. Hak de dille fijn en doe  bij de saus. Breng de saus aan de kook en laat even inkoken.

Voeg een klontje boter toe en laat nog even zachtjes koken.

piepkuiken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *